4- Suretlerin Farklılığı
FREE DOWNLOAD (1)
Alternatif Linkler
Original Media Vimeo

4- Suretlerin Farklılığı

Turn Off Light
More
Report

Report


Video Metni:

Beğendiysen Paylaş

5- SURETLERİN FARKLILIĞI
Sizlere yirmi bin kelimelik bir lügat verilse ve bu lügata, lügatta olmayan bir kelimeyi eklemeniz istense, bu yeni kelimeyi ekleyebilmek için ilk önce ne yapmalısınız? İlk yapmanız gereken, lügatta geçen bütün kelimeleri ezberlemektir. Zira lügatta geçen kelimeleri bilmeden yeni bir kelime eklemek mümkün değildir.

Peki, sizlere yirmi bin kelimelik değil de sekiz milyar kelimelik bir lügat verilse ve bu lügatta olmayan her gün üç yüz elli bin yeni kelime eklemeniz istense, bunu yapabilir misiniz? Elbette hayır!
Bunu yapabilmenin tek yolu o lügattaki sekiz milyar kelimeyi aynı anda bilmektir ki sekiz milyar birinci kelimeyi ekleyebilsin. Yani lügatın tamamını bilmeyen orda olmayan bir kelimeyi ekleyemez.

İşte bu misal gibi, insan nevi de bir lügattır. Her bir insanı bir kelimeye benzettiğimizde, şu anda bu lügatın sekiz milyar kelimesi vardır. İnsan lügatının kelimesi olan her bir insan, bir diğerine benzememektedir. Ve her gün bu lügata üç yüz elli bin yeni kelime eklenmektedir. Evet, her gün üç yüz elli bin insan doğmakta ve bu üç yüz elli bin ferdin hiçbirinin yüzü daha önce yaratılmış bir yüze benzememektedir.
İlk insandan bugüne kadar gelmiş ve gelecek olan herkesin yüzünde Allah’ın bir olduğunu çok parlak bir şekilde gösteren bir tevhid mührü gözükmektedir. Akılları hayrete düşüren tevhidin en parlak mucizelerinden biri olan bu mucize suretlerin farklılığıdır.

Her insanın yüzü diğerinden farklıdır. Hiçbir yüz diğerinin aynı değildir. Elbette bir yüzü diğerlerine benzetmemek için tüm yüzleri bilmek gereklidir. Tüm yüzleri bilemeyen, yeni doğan bir insana o benzersiz yüzü veremez. Demek bir yüzü yaratan kim ise tüm yüzlerin yaratıcısı odur.

Peki bu birlik mührü sadece yüzlerde mi gözükür? Elbette hayır. İnsanın yüzü gibi insanın gözleri de aynı mührü taşımakta ve hiçbir göz diğerine benzememektedir. Şu anda gözler bu özelliğinden dolayı kimlik olarak kullanılmaktadır. Elbette bir gözü diğerlerine benzetmemek için tüm gözleri bilmek gereklidir. Tüm gözleri bilemeyen, yeni doğan bir insana o benzersiz gözü veremez. Demek bir gözü yaratan kim ise tüm gözlerin yaratıcısı odur.

Yine her insanın parmak izi, tamamen kendine özgüdür ve hiçbir parmak izi bir diğerine benzemez. Bu benzersizlik, kimlik tespiti ve güvenlik uygulamalarında hayati bir öneme sahiptir. Her insana benzersiz bir parmak izi vermek, tüm parmak izlerini bilmekle mümkündür. Tüm parmak izlerini bilemeyen biri, yeni doğan birine bu benzersiz parmak izini veremez. Dolayısıyla, bir parmak izini yaratan kim ise, tüm parmak izlerini yaratan O’dur.

Rabbimiz birliğinin mühürlerini her bir şeyin üzerine vurmuştur. Öyle ki insanın başındaki saçlar ve DNA hücrelerine kadar her biri diğerinden farklıdır. Demek her bir göz, her bir saç, her bir parmak izi ve her bir DNA hücresi yaratıcısı olan Allah’ın bir olduğunu haykırmaktadır.
Peki bu birlik mühürleri sadece insanda mı gözükür? Elbette hayır!

Bir baharda yaratılan sineklerin sayısının çokluğunu hayal edebiliyor musunuz? Hiçbir sinek, diğer bir sineğin aynısı değildir. Elbette, bir sineği diğerlerine benzetmemek için tüm sinekleri bilmek gereklidir. Tüm sinekleri bilemeyen, yeni bir sineğe o benzersiz sureti veremez. Demek ki, bir sineği yaratan kim ise tüm sinekleri yaratan da odur.

Evet, insan yüzü gibi, yağmur damlasından kar tanesine, papatyalardan karanfillere, karıncalardan semanın yıldızlarına ve zerrelerden galaksilere kadar her bir mevcut, kendine mahsus bir suret ve şekil ile yaratılmaktadır. Hiçbiri diğerine benzememektedir.

Demek Vâhid olan Rabbimiz birliğinin mühürlerini her şeye vurmuş ve kendisinden başka bir ilah olmadığını akıl sahiplerine çok açık bir şekilde göstermiştir. Hal böyleyken Allah’ın varlığını ve birliğini inkâr edenler ve tüm bu harika faaliyetleri hayatsız ve şuursuz sebeplere atfedenler suretlerdeki bu benzersizliği ne ile izah edeceklerdir? Bu muhteşem fiili ne zamana kadar görmezden geleceklerdir?


Beğendiysen Paylaş

Yorumunuzu bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir